Receptes Grup: Minicheffs

Hem fet un recull de receptes i algunes de diferents països i aquest  grup està format per  Sergi Roure, Helena Barrufet, Belén Castro, Dayana Ríos, Ainhoa Arànega, Guillem Arbiol, Ot Del Santo.



Recepta de Cupcakes de xocolata

INGREDIENTS PER AL BISCUIT
-2 ous
-115ml de nata líquida
-80ml d’oli de gira-sol
-20ml de melassa
-20g de mantega (desfeta)
-120g de sucre blanc
-120g de farina
35g de cacau en pols sense sucre
-1 culleradeta de Royal
-½ culleradeta de bicarbonat sòdic
-¼ culleradeta de sal
-200g de xocolata negra ben trossejada

INGREDIENTS PER AL GANATXÉ

-330g de xocolata negra ben trossejada
-270ml de nata de muntar
-70g de mantega trossejada

PREPARACIÓ
Per a fer el ganatxé:
Col·loqueu la xocolata en un bol, cal que sigui resistent a la calor.
Paral·lelament en un cassó, escalfeu la nata fins que comenci a bullir. Llavors la tireu sobre la xocolata i remeneu bé fins que la barreja sigui homogènia i la xocolata estigui fosa.
Incorporeu la mantega i a continuació remeneu bé fins que la barreja sigui homogènia.
Cobriu el bol amb film i deixeu temperar fins al moment de servir.
Per a fer el biscuit:
Preescalfeu el forn a 180º (calor amunt i avall) o 160º (ventilador).
Barregeu bé els 6 primers ingredients de la recepta i els reserveu.
En un bol tamiseu la farina amb el cacau, el llevat i bicarbonat.
Incorporeu aquesta barreja a la barreja anterior i li afegiu la sal.
Finalment repartiu la massa en les càpsules sense passar de 2/3 i li incorporeu els trossos de xocolata.
Poseu al forn 20-22 minuts.
Deixeu temperar en el motlle i després sobre una reixeta.

I el més divertit de tot, decoreu utilitzant una mànega pastissera amb el ganatxé i per acabar li afegiu “toppings” sobre el ganatxé. 


Bacallà a la vizcaí-na
INGREDIENTS
- 800 g bacallà a lloms dessalat
- 5 nyores
- 1 ceba gran
- 2 grans all
- 1 cullerada de farina
- 15 g de mantega
- 250 ml de brou de peix (fumet)
- Oli d'oliva                                                   
- sal.
PREPARACIÓ
Talleu la ceba molt fina .
Talleu els alls a làmines .
Fins que les nyores en aigua calenta de l'aixeta durant 30 minuts . Així aconseguiu que la carn s'estovi .
En una olla amb un raig d'oli i la mantega , a foc mig , afegiu la ceba i daureu-la 10 minuts . Salpebreu .
Afegiu el pebrot de romesco tallat a trossos i l'all laminat . Remeneu per 3-4 minuts .
Afegiu la cullerada de farina , amb un batedor de varetes remeneu i cuineu per 1 minut.
Afegiu el brou de peix . Deixeu que lligui bé donant-li un bull , 5 minuts .
Passat aquest temps tritureu el contingut de l'olla , rectifiqueu de sal i passeu per un colador xinès .
Reserveu en un cassó .
Preescalfeu el forn a 200 .
En una paella amb un raig d'oli , a foc viu , marqueu els lloms de bacallà pel costat que no té pell , per la carn blanca per 2 minuts .
Amb una rasqueta retireu els lloms i col·loqueu en una safata de forn prèviament greixada amb una mica oli .
Introduïu i poseu al forn 5 minuts . Mentre escalfeu la salsa .
Emplateu fent un fons de salsa i col·locant el bacallà .


receta de Bacalao a la vizcaí­na


Cake pops de nutella
INGREDIENTS
-Restes de biscuits
-Nutella
-xocolata blanca
-Colorant per xocolata
- flors de fondant (per a decorar)

PREPARACIÓ
El primer que heu de fer es esmicolar el pa de pessic i afegiu les cullerades de Nutella necessàries fins que tingueu una massa que no s’esmicoli.
Feu boles d'una grandària similar.
Trossegeu la xocolata i foneu-la amb cura al microones. A continuació afegiu unes gotes del colorant escollit (opcional) i removeu fins que tingui un color uniforme.
Més tard mulleu en la xocolata un extrem dels palets i l’introduiu en les boles de massa.
El deixeu endurir uns minuts i a continuació subjectant del palet, introduïu cada boleta en la xocolata.
I finalment ho col·loqueu de peu sobre una base, decoreu al gust amb boletes o cors de sucre, flors de fondant, fils de xocolata blanca, etc. i deixeu endurir completament.






Mourgh-pollo afgano
INGREDIENTS:
-2 grans d’all picat en pasta
-½  cullerada e sal
-2 tasses de iogurt natura
-Suc i popa d’una llimona gran(3 o 4 cullerades)
-½  cullerada de pebre negre mòlt
-1 quilo de pit de pollastre

PREPARACIÓ:
Barregeu en un recipient la sal i l’all. Seguidament afegiu el iogurt, la llimona i el pebre.
Traieu la pell  els pits de pollastre , removeu el greix visible i l’os. Talleu  en rodanxes i
poseu-les dins del recipient amb el iogurt amanit de manera que quedin ben amarades en la salsa.
Cobriu i marineu durant un dia i mig, remeneu-ho periòdicament els talls perquè no s’assequin.
Traieu la carn, escorreu una mica i rostiu-les a la graella de 6 a 8 minuts. La carn ha de quedar daurada.
Serviu amb pita o pa àrab i iogurt fresc.




Recepta Argentina “Salsa Chimichurri”

INGREDIENTS:
-1 tassa de julivert fresc i picat
-8 fulles fresques d’alfàbrega picada
-¼ de cilantre sec
-3 grans d’all picats
-½ culleradeta de pebre roig sec i triturat
-½ culleradeta de sal
-1 tassa d’oli d’oliva
-1/3 de vinagre de vi negre

PREPARACIÓ:

Amb un recipient, hi poseu tots els ingredients. Canvieu de lloc la salsa i la poseu amb un recipient de vidre o de plàstic amb tapa selladora.
Deixeu que la salsa reposi a la nevera unes 24 hores.
I per servir, col·loqueu la salsa amb una salsera i serviu-la d’acompanyament per a carns rostides.






Recepta Argentina “Panqueques con dulce de leche”

INGREDIENTS:
-2 ous
-220g de farina
-3 cullerades soperes de farina
-½ l de llet
-Essència de vainilla

INGREDIENTS PER AL FARCIMENT:
-Dolç de llet

PREPARACIÓ:

Si teniu batedora elèctrica batiu els ous amb el sucre, afegiu la llet i l’essència i per últim la farina, barregeu bé fins que obtingueu una massa líquida i sense grumolls. (També ho podeu fer de forma manual si no teniu batedora elèctrica).
Escalfeu  una paella amb un trosset de mantega i un cop calenta, col·loqueu dues cullerades de la preparació i l’escampeu per tota la paella. Quan estigui cuita, li doneu li volta amb ajuda d’un ganivet o una espàtula, la deixeu uns minuts i la retireu.

El primer el llenceu i els altres els prepareu de la mateixa manera. Serviu unitats amb dolç de llet. Enrotlleu el “panqueque” i els serviu calents.



Recepta d'empanada argentina

INGREDIENTS:
-500 g de massa empanada argentina
-250 g de llom de vedella
-3 cebes
-1 gra d'all
-1/4 tassa d'oliva picades
-4 ous durs picats (només la clara)
-2 cebes tendres
-1 cullerada de comí mòlt
-Pebre i sal
-1 cullerada de ají mòlt
-1/2 got de vi blanc
-Oli d'oliva (al gust)
-2 cullerades de pebre vermell dolç
-1 pebrot vermell

PREPARACIÓ DEL FARCIT :


Talleu el llom a ganivet a tires petites iguals .
Piqueu en un morter l'all , afegiu l'all mòlt , el pebre vermell , el comí i una cullerada de vi blanc. Adobem els trossos de carn amb la pasta anterior i assaoneu al gust amb una mica de pebre i sal .

Fregiu en una cassola amb oli d'oliva (2 cullerades ) i reserveu la carn amb el seu suc . Aquest procés és només per espantar la carn , és a dir passar molt poc . Piqueu les cebes , les cebes ( la suma de les 2 ha de ser el doble de la quantitat de carn ) i el pebrot en juliana .
Afegiu més oli i sofregiu la ceba i el pebrot a foc molt lent, que s'estovi però que no es dauri . Tireu als 10 minuts el vi blanc ( 1 ribeiro li aniria bé).Tot el procés són uns 20 minuts.

Quan el sofregit s'estovi afegiu la carn i el seu brou . Rectifiqueu sal i pebre i que redueixi però que quedi amb brou perquè l'empanada quedi sucosa .
 Aquest procés són 5 minuts . Introduïu l'ou dur picat en trossos grans i les olives molt picades . Remeneu tot el farciment .

Deixeu refredar per poder fer les empanades , reserveu

PREPARACIÓ DE L’EMPANADA:


Enfarineu el taulell de la cuina i estireu la massa amb el corró fins  que ens quedi amb un gruix de 2 o 3 minuts .
Talleu les crestes amb una tassa ( jo faig servir una de la tasses d'esmorzar ) d'uns 15 cm de diàmetre .

Afegiu el farcit a cada cresta , 1 cullerada de farciment en cadascuna. És molt important que el farciment aquest fred perquè la massa aguanti bé a l'hora de fregir .

Pinteu la vora de l'empanada amb ajuda d'una brotxa de cuinar i ou batut . Tapeu amb l'altra meitat ben estirada i la segelleu per les vores trenant la part inferior sobre la superior amb l'ajuda d'una forquilla .

Fregiu en abundant oli d'oliva . L'oli ha d'estar molt calent .

Traieu les crestes quan estiguin daurades , les posem en un plat amb paper absorbent i llistes per menjar , cura , no us cremeu .


 

Bunyols de bacallà

INGREDIENTS:

-250 g Bacallà dessalat
-125 g Farina
-80 g Mantega
-3 o 4 Ous
-All
-Julivert
-Sal
-Aigua

PREPARACIÓ:

Escaldeu el bacallà i escorreu-lo.
Escalfeu ¼ de litre d’aigua amb la mantega i un pessic de sal.
Quan bulli aboqueu-hi de cop la farina sense parar de remenar fins que la massa faci una bola que es desenganxi de les parets del pot.
Fora del foc afegiu-hi els ous un per un, tot remenant amb la cullera, amb cura de no afegir-ne un altre fins que el primer no estigui incorporat a la massa.
Afegiu-hi el bacallà trinxat amb força all i julivert.
Aneu agafant parts de la pasta i fregint-la en una paella fonda amb molt oli calent.
Quan els bunyols siguin rossos els poseu sobre un paper absorbent.

Arròs amb verdures
INGREDIENTS:
-300g d’arròs
-100 g de coliflor
-100 g de bolets o xampinyons
-100g de mongetes verdes
-100g de pèsols
-1 pebrot verd petit
-1 pebrot vermell petit
-1 ceba mitjana
-1 gra d’all
-3 cullerades de pebre
-1 tomàquet petit
-1 pastanaga
-1 l d’aigua
-6 cullerades d’oli d’oliva
-sal
-Una cassola plana tipus paellera

PREPARACIÓ:

En primer lloc renteu bé i talleu les verdures en trossos mitjans.
Més tard escalfeu l’oli a la cassola de tipus paella per sofregir uns segons l’all tallat.
Afegiu la coliflor, la pastanaga i les mongetes. Sofregiu un minut a foc alt, després afegiu els pebrots i sofregiu per un minut més.
Tot seguit, afegiu la ceba i deixeu passar un altre minut, sempre a foc alt, ara afegiu els bolets, sofregiu un altre minut.
No les mogueu massa perquè no perdin els seus sucs.
Seguidament afegiu les 3 cullerades de pebre vermell, per sofregir uns segons, ara poseu el tomàquet tallat a trossets petits.
Afegiu els pèsols, deixeu-los uns segons, i finalment l’arròs, sofregiu uns 50 segons a foc alt.
Afegiu l’aigua (millor si és calenta i segons el tipus d’arròs es pot necessitar un litre o una mica menys).
Assaoneu amb sal i deixeu bullir uns 20/25 minuts, a foc alt.
Finalment retireu l’arròs amb verdures i serviu a la mateixa paella.


Recepta típica de les illes Canàries:
Gelat amb “Bienmesabe”

INGREDIENTS:
-½ kg d'ametlles
- ¾ kg de sucre
-3 rovells d'ou
-½ litre d'aigua
-canyella mòlta
-llimona verda ratllada
-2 boles de gelat (sabor a escollir)

PREPARACIÓ:

Feu un almívar diluint el sucre en l'aigua calenta i afegiu-li  les ametlles pelades i mòltes, la canyella i la ratlladura de llimona.
Poseu-ho a foc lent, remenant sense parar, fins que quedi ben espès i deixeu refredar.
Quan estigui fred hi afegiu els rovells batuts, sense deixar de remenar, i col·loqueu-los novament al foc fins que bulli. A l'hora de servir, col·loqueu en un plat dues boles de gelat dels sabors que vulgueu i  regueu les boles amb el “bienmesabe” ja fred.



        






Peceta en Escabetx

INGREDIENT:
    
 -1 ramet de verdures (api, julivert, llorer, etc.)
-1 peceta noi
-1 llimona
-2 pastanagues
-2 tasses d'aigua
-1 ceba
-3 grans d'all
-1 tassa d'oli  
-1 tassa de vinagre
-Sal, pebre en gra, farigola

PREPARACIÓ:

Bulliu la peceta amb el ramet de verdures en aigua salada. Quan estigui cuit apagueu el foc i deixeu refredar dins de l'aigua perquè no es faci fosc

Retireu i talleu en llesques fines

Col·loqueu en una font i cobriu amb escabetx preparat amb els ingredients restants, talleu les verdures en julianes i es cuineu en oli i vinagre, condimenteu amb sal, pebre en gra i farigola




Escamarlans amb salsa freda

INGREDIENTS:

-1 kg. d'escamarlans
-1 tassa de salsa maionesa
-2 enciams
-100 g de bolets en oli
-80 g d'olives negres
-Sal i aigua

 PREPARACIÓ:


Renteu els escamarlans i els  bulliu en aigua amb molta sal durant uns 15 0 18 minuts. Després escorreu-los i  peleu les cues.
Prepareu les fulles més blanques dels enciams,  piqueu-les i ajunteu-les amb els bolets i el seu oli.
També hi heu de posar les olives.
Després uniu els escamarlans amb l'amanida i ho cobriu tot amb la salsa maionesa.




Recepta de Salmó a la Mostassa

INGREDIENTS:

- Salmó fresc, un parell de rodanxes
- Mostassa ja preparada
- Mantega, 2 cullerades
- Pa ratllat
- Pebre negre i julivert
- Una llimona

PREPARACIÓ:

Podeu anar  començant encenent el forn a 190 graus. D'aquesta manera anirà escalfant per quan ens calgui.


Saleu els filets de salmó, els col · loqueu en una font apta per a forns i els untes amb la crema que hem preparat. Fes pa ratllat per sobre del salmó i una mica de julivert ben picat.

 


Recepta típica de València: Paella de marisc

INGREDIENTS:

- 250 gr de gambes
 - 1 calamar o 1 sípia
 - 1 quilo de musclos
 - 200 gr de cloïsses
 - 1 pebrot vermell
 - 1 pebrot verd
 - 2 tomàquets
 - Julivert
 - 5 grans de pebre negre
 - 2 o 3 grans d'all
 - Sal
 - Unes brines de safrà
 - 2 gots d'arròs rodó, bomba
 - 5 gots d'aigua o de brou de marisc o peix
 - Colorant alimentari
 - Oli d'oliva verge extra
  
PREPARACIÓ:

El primer que fareu és cuinar els musclos, els netegeu raspant les barbes i tot el que tenen adherit a les petxines.
Els poseu en una cassola tapada i els traieu quan s'obrin, els traieu la closca i els reserveu.
A continuació, peleu les gambes, deixeu algunes sense pelar, i talleu la sípia a trossos, les cloïsses les renteu bé sota l'aixeta d'aigua freda, reserveu tot.
Poseu a la paella un raig d'oli d'oliva verge extra i hi afegiu els pebrots tallats a trossos regulars.
Quan comencin a daurar-se incorporeu una picada que heu de fer al morter amb els grans de pebre, la sal, els alls, el julivert i els brins de safrà.
Més tard, barregeu i quan estigui cuinat afegiu-hi els tomàquets ratllats, cuineu un parell de minuts i incorporeu la sípia i les cloïsses.

Deixeu que es cuini tot fins que les cloïsses s'obrin.           
En aquest moment ja podeu afegir l'arròs.                                                                 
Afegiu els musclos sense la closca i les gambes pelades.    
Aboqueu l'aigua calenta o brou, una mica de colorant alimentari i barregeu. 
Repartiu per la superfície les gambes sense pelar, uns quants musclos amb la closca, uns escamarlans o el que tingueu. 
Quan el brou arrenqui el bull, baixeu una mica el foc i deixeu cuinar uns 20 minuts.      
I finalment, quan ha passat aquest temps tapeu amb un drap i deixeu reposar uns 4 o 5 minuts. 














Macarrons amb espinacs

INGREDIENTS:

-1 1/2 kg d'espinacs o bledes.
-macarrons
-80 gr de mantega
-60 gr de formatge ratllat per gratinar
-1 cullerada sopera de farina
- oli d'oliva
-1 got de llet 
-aigua 
-sal

PREPARACIÓ:
Coieu els macarrons en abundant aigua amb sal, amb un rajolí d'oli d'oliva i els reserveu. Els escorreu en un colador, i quan hagin perdut tota l'aigua de la cocció es barreja amb una mica de formatge ratllat.
Els coieu a part els espinacs o les bledes, els escorreu molt bé i els ofegueu  una mica amb mantega. I els reserveu.
Feu una beixamel clareta.
En una font de forn poseu  primer els espinacs o bledes
Després poseu els macarrons i barregeu  una mica, amb els espinacs o amb les bledes.
Aboqueu  la beixamel i poseu el formatge ratllat restant, ho posem al forn a 180 º C primer per baix i després per dalt fins que s'hagin daurat.
 


Recepta bulgara Banitsa ( pastís de formatge feta )
INGREDIENTS
-1 kilo de farina de blat
-400 gr. de formatge feta
-4 ous
-500 gr. de iogurt
-1/2 cullerada de llevat
100 gr. de mantega
-Sal
PREPARACIÓ
Amb la farina, sal i agua feu una pasta consistent que no se pegui. Feu dos boles allargades amb la massa i deixeu-la reposar una hora.
Passeu  per el corró les boles fins deixar-les de un grossor de 1 mil·límetre i un diàmetre de uns 30 cm. A les dos bases les suqueu mantega desfeta; poseu en una de elles, barregeu de els ous, el iogurt, el formatge esmicolat i el llevat; i l’altra base ens servirà de base.

Cobriu i poseu en un recipient pla engrassat con mantega. Fornegeu-ho a una temperatura mitja i, desprès, cobriu amb un drap perquè reposi i quedi suau.




                   tiramisú

INGREDIENTS:


-Cafè molt fort , ¼ litre
-Sucre , ¾ tassa de te
-Licor de cafè , ½ got
-Vainilles , 24
-Formatge filadelfia , mascarpone o doble crema , 350 gr .
-Crema de llet poc batuda , 200 gr
-Xocolata ratllat , 2 barretes
-Canyella , 1 cullerada
-un motlle de 24 o 26 de diàmetre desmuntable

PREPARACIÓ:
Barregeu el cafè calent amb el sucre remenant bé. Separeu el cafè en dues parts . Reserveu una d'elles per agregar a la crema .Perfumeu l'altra amb licor. Barregeu molt bé el cafè sense licor amb la crema de llet poc batuda , i el formatge  mascarpone .Cobriu un motlle desmuntable de 24 o 26 cm . De diàmetre amb una capa de vainilles cuidant  que no quedin espais lliures .
Banyeu amb el cafè perfumat amb licor. Afegiu una capa de crema de mascarpone .Cobriu amb una altra capa de vainilles .Banyeu amb el cafè amb licor .Col · loqueu a sobre la resta de crema de mascarpone .Refredeu en geladera .En desemmotllar cobriu amb crema de mascarpone als costats.
Escampeu per sobre formant cercles alternats la xocolata i la canyella. És convenient fer-ho d'un dia per l'altre.



Recepta: Quelys de Mallorca

Els Quelys són unes galetes típiques de Mallorca.

INGREDIENTS:
-100ml d’aigua
-100ml d’olind’oliva
-15gr de llevat fresc premsat
-275gr de farina
-5gr de sal
PREPARACIÓ:
-En un bol poseu l’aigua amb el llevat i ho barrejeu. A continuació hi afegiu l’oli la farina i sal. Comenceu a remenar amb la cullera però després ja ho feu amb les mans. La massa ha de quedar bastant oliosa.
-Feu una bola amb la massa i deixeu tapat amb un drap durant una hora aproximadament, o fins que hagi duplicat el volum.
-Sobre el taulell enfarinat, estireu la massa amb un rodet. El gruix he de ser d’uns 5 o 6 mm aproximadament. Amb un tallador de galetes talleu en cercles d’uns 4-5cm de diàmetre fins acabar tota la massa.
-Poseu les Quelis a la safata del forn sobre paper vegetal, i marqueu uns punts amb una forquilla o escuradents. Deixeulos reposa durant una mitja hora aproximadament.
-S’escalfen el forn i es fornegen es Quelis durant 15 minuts, amb calor a dalt i a baix.

-Es serveixen soles, amb sobrassada, pernil, o fuet.








        CEVICHE
INGREDIENTS:
-2 quilos de perca (o qualsevol peix blanc fresc i de llom ample.
-2 cebes vermelles grans (tallades en ploma i molt finament),
-1 tros de Kion / gingebre sencer i pelat (de la mida d'un donat),
-2 ají llims (sense llavors picats finament. Reservar una rodanxa),
- 2 cullerades de coriandre picat finament, 20-30 llimones peruans (si no hi ha llimona peruà alternar amb llimona groc i llimes, 7 grocs i 14 llimes), gel , sal, pebre.
PREPARACIÓ: Talleu les llimones per la meitat i teniu-los preparats per esprémer. Talleu el peix en trossos d'1 i 1/2 cm. amb un bon ganivet per a peixos i afilat per no maltractar.
Col · loqueu en un bol de vidre juntament amb la ceba. Renteu dues vegades en aigua molt freda i sense que maltracti. Fregueu la superfície d'un bol de vidre amb el tros de gingebre (Kion) i la rodanxa de ají llim sencer, per tot el bol on es va a preparar el cebiche. Deixeu dos trossos al bol.
Afegiu el peix i la ceba. Afegiu gel, sis cubs aproximadament passats per aigua perquè no s'enganxin al peix. Afegiu sal, pebre i l'ají llim picat. Esprémeu les llimones amb la mà sobre la preparació evitant que caiguin les llavors i exprimiu-los només fins a la meitat, amb suavitat i la mà perquè no amargui.  

Aneu removent i seguiu esprement. Això durarà aproximadament de 2 a 5 minuts (dependrà de la llimona). Quan vegueu que el peix comença a agafar color, proveu de gustos i rectifiqueu de sal si cal.







BACALAO A LA MODA DA FEIRA

Ingredients:

  • 2 trossos grans de bacallà
  • 1 ceba
  • ½ pebrot verd picat
  • 200 grams de cigrons cuits
  • 100g d'espinacs cuits
  • 4 caps d'all
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre

Preparació:


  1. Piqueu els caps d'all sense pelar amb la fulla d'un ganivetgran. Col·loqueu en una paella un bon raig d'oli i, quan estigui calent,tireu els alls.
  2. En una altra paella amb oli poseu la ceba ban picada i quan estigui mig cuita afegiu el pebrot. Espereu uns 5 minuts i afegieu les espinacs picades.
    Escalfeu bé. Retireu els alls i deixeu refredar l'oli.
  3. Quan estigui a una temperatura mitjana poseu les postes de bacallà i cuinar a foc baix sense deixar d'agitarla paella durant uns 15 minuts. Amb aquest procediment aconseguireu que el peix deixi anar els seus sucs i la salsa es lligui. En una altra paella fiqueu els cigrons.
  4. Quan s'hagin tret els trossos de bacallà de la paella batiu bé la salsa reusltant amb un batedor de filferro perquè quedi emulsionada.
  5. Munteu el plat com es veu a la foto, regeu amb la salsa i serviu-la immediatament.



BUNYOLS DE VENT

INGREDIENTS:
-1/4 de llet.
-200g de farina.
-140g de mantequilla
-6 ous.
-Ralladura de llimona.
-1 pols de sal.
-1 pols de sucre.
-1 o 2 sobres de Gaseosa.


PREPARACIÓ:
Posseu la llet en una olla juntament amb la mantequilla. Afegiu una mica de mantequilla i sucre.
En el precís moment que arrenqui el bull tirem la farina i apaguem el foc.
Afegiu la ralladura de llimó (ens quedara una mica agrumollada) i seguiu remenant fins que quedi tant fina possible. Deixe-ho arrofredar durant uns 20 minuts, i veureu que costa bastant que la massa quedi completament fina, però l'heu de continuar remenant.
Ompliu d'oli una cassola o be una fregidora i amb una cullereta afegiu petites proporcions de massa de bunyols i la tireu. Si l'oli està ben calent i la massa ben estirada comproveu que els bunyols es giren per si sols.
Cal que posseu pocs cuada vegada per tal de que no s'enganxin i es puguin girar sols sense cap impediment.
Finalment espolseu-los amb sucre normal o sucre mòlt.




GALETES FARCIDES DE NOUS

INGREDIENTS:

PER A LES GALETES ( 30 galetes aprox . )
1 tassa de farina integral ( 150 grs )
¾ tassa de farina de blat ( 100 grs )
¾ tassa sucre bru ( 100 grs ) .
50 grs . de nous mòltes
1/3 tassa d'oli vegetal
1 ou
1 cdta. extracte de vainilla
1 cdta. llevat en pols
¼ cdta . de sal

PER AL FARCIT
50 grs . de nous picades
25 grs . de sucre morè
3 cdas . de llet evaporada

PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn a 350 gr . C. Preparareu una safata de forn i col · locar paper vegetal al fons .
Preparareu el farciment , combinaneu les nous picades amb el sucre i la llet evaporada . Reserveu .
En un recipient barrejeu la farina de blat , la farina integral , la sal i el llevat en pols .
En un altre recipient gran, amb l'ajuda d'una batedora , combineu l'oli amb el sucre . Afegiu l'ou i l'extracte de vainilla . Batiu-lo fins a obtenir una barreja homogènia . Incorporeu les nous mòltes i barrejeu-les. Finalment afegiu a poc a poc la barreja de farina ( arribarà un moment en què caldrà col · locar la barreja sobre un taulell net i acabar de pastar-la a mà ) .
Amb la massa formeu " boletes " i col · loqueu-les sobre la safata de forn . Feu pressió sobre cada " boleta " amb el dit petit per obrir un petit orifici ( es pot utilitzar una paleta de cuina que tingui el mànec arrodonit ) . Amb l'ajuda d'una cullereta petita donar forma a l'orifici . Ompliu cada galeta amb la barreja de nous i llet evaporada . Enfornar per 10 min . o fins que comencin a daurar . Retireu-les i deixeu-les refredar .



MANDONGUILLES AMB SALSA DE TOMÀQUET

Ingredients:
-400 gr. Carn picada, vedella i porc.
-2 grans d'all.
-1 cullerada Mostassa.
-1 Ou.
-1/2 culleradeta Julivert.
-1/2 culleradeta Pebre vermell de la Vera.
-1/2 culleradeta Espècies de Carn.
-Sal.
-Pà Ratllat.
-Farina.
-Tomàquet Cistella-mini Fregit.
-1 got Vi Blanc.
-Oli d'Oliva.

Com fer Mandonguilles amb salsa de tomàquet pas a pas:

Trosseja els 2 grans d'alls i posa'ls al costat de la carn picada. Afegeix l'ou, la cullerada gran de mostassa i les espècies (pebre vermell, julivert i carn).
Assaona i afegeix pa # quantitat és fins que la barreja no s'enganxi a les mans. Pasta bé i barreja tot bé, per donar la forma arrodonida amb les mans.
Passa les boles per farina i reserva per a fregir.
Quan estiguin totes les boles fetes, fregeix a foc fort en abundant oli fins que daurin.
Mentrestant, en una altra cassola, s'escalfa a foc lent el tomàquet fregit i afegeix el gotet de vi blanc.
Quan les mandonguilles estiguin daurades passa aquestes al tomàquet calent i deixa que s'acabin de fer per dins.
Per acompanyar fregeix unes patates a daus. Serveix al teu gust i bon profit.




RAVIOLI DE CARD



Ingredients:
-Card
-Pasta xinesa
-Farina
-Pernil
-All
-Pasta trencada ( Hòsties de la cuinera per crestes )
-Ametlles
-Canela
-Xocolata amarga
-Llet
-Llet d'ametlla

Elaboració:
Comenceu fent el plat tradicional Rioja del card . Fregiu en una paella l'all , el pernil i l'ametlla picada . Un cop aconseguida el fregit , trobareu 3 cullerades de farina , alhora que remeneu amb la vareta per evitar la formació de grumolls . Seguit , anireu afegint la llet a poc a poc , sense para de batre amb la vareta , aconseguint una fina beixamel . Reserveu.
Courem la pasta xinesa amb la que farem el ravioli , en aigua bullint durant 3 minuts
Per a l'oli d'ametlla , fregirem les ametlles amb oli de gira-sol fins a aconseguir la seva torrat . Seguit les triturarem al robot , afegint a poc a poc l'oli amb què les hem torrat , aconseguint així una crema molt fina i amb un gran sabor
La llet d'ametlla , no la elaborem , l'adquirim a qualsevol botiga naturista
Per finalitzar farem la base del punxa amb la pasta trencada, estirant aquesta fins a deixar una capa molt fina . Després la tallarem en cercles d'uns 8 cm de diàmetre . Col · locar a la part superior d'una flamera les hòsties , deixant que el seu propi pes caigui donant forma de plat profund . Posar al forn a 180 º durant 10 minuts .
Muntatge:
Omplim els raviolis amb el card , tancant en forma de paquetet ( ravioli ) .
Col · locarem al plat de presentació la base del punxa i , a sobre, el ravioli de card salsejat amb l'oli d'ametlles i amb la llet d'ametlla . Per acabar donarem un toc dolç amb la xocolata i aromatizaremos amb una branqueta de canyella.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada