Recepta de Cupcakes
de xocolata
INGREDIENTS PER AL
BISCUIT
-2
ous
-115ml
de nata líquida
-80ml
d’oli de gira-sol
-20ml
de melassa
-20g
de mantega (desfeta)
-120g
de sucre blanc
-120g
de farina
35g
de cacau en pols sense sucre
-1
culleradeta de Royal
-½
culleradeta de bicarbonat sòdic
-¼
culleradeta de sal
-200g
de xocolata negra ben trossejada
INGREDIENTS PER AL
GANATXÉ
-330g
de xocolata negra ben trossejada
-270ml
de nata de muntar
-70g
de mantega trossejada
PREPARACIÓ
Per a fer el ganatxé:
Col·loqueu
la xocolata en un bol, cal que sigui resistent a la calor.
Paral·lelament
en un cassó, escalfeu la nata fins que comenci a bullir. Llavors la tireu sobre
la xocolata i remeneu bé fins que la barreja sigui homogènia i la xocolata
estigui fosa.
Incorporeu
la mantega i a continuació remeneu bé fins que la barreja sigui homogènia.
Cobriu
el bol amb film i deixeu temperar fins al moment de servir.
Per a fer el biscuit:
Preescalfeu
el forn a 180º (calor amunt i avall) o 160º (ventilador).
Barregeu
bé els 6 primers ingredients de la recepta i els reserveu.
En
un bol tamiseu la farina amb el cacau, el llevat i bicarbonat.
Incorporeu
aquesta barreja a la barreja anterior i li afegiu la sal.
Finalment
repartiu la massa en les càpsules sense passar de 2/3 i li incorporeu els
trossos de xocolata.
Poseu
al forn 20-22 minuts.
Deixeu
temperar en el motlle i després sobre una reixeta.
I
el més divertit de tot, decoreu utilitzant una mànega pastissera amb el ganatxé
i per acabar li afegiu “toppings” sobre el ganatxé.

Bacallà a la vizcaí-na
INGREDIENTS
- 800 g bacallà a lloms dessalat
- 5 nyores
- 1 ceba gran
- 2 grans all
- 1 cullerada de farina
- 15 g de mantega
- 250 ml de brou de peix (fumet)
- Oli d'oliva
- sal.
PREPARACIÓ
Talleu la ceba molt fina .
Talleu els alls a làmines .
Fins que les nyores en aigua
calenta de l'aixeta durant 30 minuts . Així aconseguiu que la carn s'estovi .
En una olla amb un raig
d'oli i la mantega , a foc mig , afegiu la ceba i daureu-la 10 minuts .
Salpebreu .
Afegiu el pebrot de romesco
tallat a trossos i l'all laminat . Remeneu per 3-4 minuts .
Afegiu la cullerada de
farina , amb un batedor de varetes remeneu i cuineu per 1 minut.
Afegiu el brou de peix .
Deixeu que lligui bé donant-li un bull , 5 minuts .
Passat aquest temps tritureu
el contingut de l'olla , rectifiqueu de sal i passeu per un colador xinès .
Reserveu en un cassó .
Preescalfeu el forn a 200 .
En una paella amb un raig
d'oli , a foc viu , marqueu els lloms de bacallà pel costat que no té pell , per
la carn blanca per 2 minuts .
Amb una rasqueta retireu els
lloms i col·loqueu en una safata de forn prèviament greixada amb una mica oli .
Introduïu i poseu al forn 5
minuts . Mentre escalfeu la salsa .
Emplateu fent un fons de
salsa i col·locant el bacallà .

Cake pops de nutella
INGREDIENTS
-Restes de biscuits
-Nutella
-xocolata blanca
-Colorant per xocolata
- flors de
fondant (per a decorar)
PREPARACIÓ
El primer que heu de fer es
esmicolar el pa de pessic i afegiu les cullerades de Nutella necessàries fins
que tingueu una massa que no s’esmicoli.
Feu boles d'una grandària
similar.
Trossegeu la xocolata i foneu-la
amb cura al microones. A continuació afegiu unes gotes del colorant escollit
(opcional) i removeu fins que tingui un color uniforme.
Més tard mulleu en la
xocolata un extrem dels palets i l’introduiu en les boles de massa.
El deixeu endurir uns minuts
i a continuació subjectant del palet, introduïu cada boleta en la xocolata.
I finalment ho col·loqueu de
peu sobre una base, decoreu al gust amb boletes o cors de sucre, flors de
fondant, fils de xocolata blanca, etc. i deixeu endurir completament.

Mourgh-pollo afgano
INGREDIENTS:
-2 grans d’all picat en pasta
-½
cullerada e sal
-2 tasses de iogurt natura
-Suc i popa d’una llimona gran(3 o
4 cullerades)
-½ cullerada de pebre negre mòlt
-1 quilo de pit de pollastre
PREPARACIÓ:
Barregeu en un recipient la sal i
l’all. Seguidament afegiu el iogurt, la llimona i el pebre.
Traieu la pell els pits de pollastre , removeu el greix
visible i l’os. Talleu en rodanxes i
poseu-les dins del recipient amb el
iogurt amanit de manera que quedin ben amarades en la salsa.
Cobriu i marineu durant un dia i
mig, remeneu-ho periòdicament els talls perquè no s’assequin.
Traieu la carn, escorreu una mica i
rostiu-les a la graella de 6 a 8 minuts. La carn ha de quedar daurada.
Serviu amb pita o pa àrab i iogurt
fresc.
Recepta Argentina
“Salsa Chimichurri”
INGREDIENTS:
-1 tassa de julivert fresc i picat
-8 fulles fresques d’alfàbrega picada
-¼ de cilantre sec
-½ culleradeta de pebre roig sec i
triturat
-½ culleradeta de sal
-1 tassa d’oli d’oliva
PREPARACIÓ:
Amb un recipient, hi poseu tots els ingredients. Canvieu de lloc la salsa i la poseu amb un recipient de vidre o de plàstic amb tapa selladora.
Deixeu que la salsa reposi a la
nevera unes 24 hores.
I per servir, col·loqueu la salsa
amb una salsera i serviu-la d’acompanyament per a carns rostides.

Recepta Argentina
“Panqueques con dulce de leche”
INGREDIENTS:
-2 ous
-220g de farina
-3 cullerades soperes de farina
-½ l de llet
-Essència de vainilla
INGREDIENTS PER AL
FARCIMENT:
-Dolç de llet
PREPARACIÓ:
Si teniu batedora elèctrica batiu
els ous amb el sucre, afegiu la llet i l’essència i per últim la farina,
barregeu bé fins que obtingueu una massa líquida i sense grumolls. (També ho
podeu fer de forma manual si no teniu batedora elèctrica).
Escalfeu una paella amb un trosset de mantega i un cop
calenta, col·loqueu dues cullerades de la preparació i l’escampeu per tota la
paella. Quan estigui cuita, li doneu li volta amb ajuda d’un ganivet o una
espàtula, la deixeu uns minuts i la retireu.
El primer el llenceu i els altres
els prepareu de la mateixa manera. Serviu unitats amb dolç de llet. Enrotlleu
el “panqueque” i els serviu calents.

Recepta d'empanada argentina
INGREDIENTS:
-500 g de massa empanada argentina
-250 g de llom de vedella
-3 cebes
-1 gra d'all
-1/4 tassa d'oliva picades
-4 ous durs picats (només la clara)
-2 cebes tendres
-1 cullerada de comí mòlt
-Pebre i sal
-1 cullerada de ají mòlt
-1/2 got de vi blanc
-Oli d'oliva (al gust)
-2 cullerades de pebre vermell dolç
-1 pebrot vermell
PREPARACIÓ DEL FARCIT :
Talleu el llom a ganivet a tires petites iguals .
Piqueu en un morter l'all , afegiu l'all mòlt , el pebre
vermell , el comí i una cullerada de vi blanc. Adobem els trossos de carn amb
la pasta anterior i assaoneu al gust amb una mica de pebre i sal .
Fregiu en una cassola amb oli d'oliva (2 cullerades ) i
reserveu la carn amb el seu suc . Aquest procés és només per espantar la carn ,
és a dir passar molt poc . Piqueu les cebes , les cebes ( la suma de les 2 ha
de ser el doble de la quantitat de carn ) i el pebrot en juliana .
Afegiu més oli i sofregiu la ceba i el pebrot a foc molt
lent, que s'estovi però que no es dauri . Tireu als 10 minuts el vi blanc ( 1
ribeiro li aniria bé).Tot el procés són uns 20 minuts.
Quan el sofregit s'estovi afegiu la carn i el seu brou . Rectifiqueu sal i pebre i que redueixi però que quedi amb brou perquè l'empanada quedi sucosa .
Aquest procés són
5 minuts . Introduïu l'ou dur picat en trossos grans i les olives molt picades
. Remeneu tot el farciment .
Deixeu refredar per poder fer les empanades , reserveu
PREPARACIÓ DE L’EMPANADA:
Enfarineu el taulell de la cuina i estireu la massa amb el corró fins que ens quedi amb un gruix de 2 o 3 minuts .
Talleu les crestes amb una tassa ( jo faig servir una de
la tasses d'esmorzar ) d'uns 15 cm de diàmetre .
Afegiu el farcit a cada cresta , 1 cullerada de farciment en cadascuna. És molt important que el farciment aquest fred perquè la massa aguanti bé a l'hora de fregir .
Pinteu la vora de l'empanada amb ajuda d'una brotxa de cuinar i ou batut . Tapeu amb l'altra meitat ben estirada i la segelleu per les vores trenant la part inferior sobre la superior amb l'ajuda d'una forquilla .
Fregiu en abundant oli d'oliva . L'oli ha d'estar molt calent .
Traieu les crestes quan estiguin daurades , les posem en un plat amb paper absorbent i llistes per menjar , cura , no us cremeu .
Bunyols de bacallà
INGREDIENTS:
-250 g Bacallà dessalat
-125 g Farina
-80 g Mantega
-3 o 4 Ous
-All
-Julivert
-Sal
-Aigua
PREPARACIÓ:
Escaldeu el
bacallà i escorreu-lo.
Escalfeu ¼ de
litre d’aigua amb la mantega i un pessic de sal.
Quan bulli
aboqueu-hi de cop la farina sense parar de remenar fins que la massa faci una
bola que es desenganxi de les parets del pot.
Fora del foc
afegiu-hi els ous un per un, tot remenant amb la cullera, amb cura de no
afegir-ne un altre fins que el primer no estigui incorporat a la massa.
Afegiu-hi el
bacallà trinxat amb força all i julivert.
Aneu agafant
parts de la pasta i fregint-la en una paella fonda amb molt oli calent.
Quan els bunyols siguin rossos els poseu sobre un paper absorbent.

Arròs amb verdures
INGREDIENTS:
-300g d’arròs
-100 g de
coliflor
-100 g de
bolets o xampinyons
-100g de
mongetes verdes
-100g de
pèsols
-1 pebrot
verd petit
-1 pebrot
vermell petit
-1 ceba
mitjana
-1 gra d’all
-3
cullerades de pebre
-1 tomàquet
petit
-1 pastanaga
-1 l d’aigua
-6
cullerades d’oli d’oliva
-sal
-Una cassola
plana tipus paellera
PREPARACIÓ:
En primer
lloc renteu bé i talleu les verdures en trossos mitjans.
Més tard
escalfeu l’oli a la cassola de tipus paella per sofregir uns segons l’all
tallat.
Afegiu la
coliflor, la pastanaga i les mongetes. Sofregiu un minut a foc alt, després
afegiu els pebrots i sofregiu per un minut més.
Tot seguit,
afegiu la ceba i deixeu passar un altre minut, sempre a foc alt, ara afegiu els
bolets, sofregiu un altre minut.
No les
mogueu massa perquè no perdin els seus sucs.
Seguidament
afegiu les 3 cullerades de pebre vermell, per sofregir uns segons, ara poseu el
tomàquet tallat a trossets petits.
Afegiu els
pèsols, deixeu-los uns segons, i finalment l’arròs, sofregiu uns 50 segons a
foc alt.
Afegiu l’aigua
(millor si és calenta i segons el tipus d’arròs es pot necessitar un litre o
una mica menys).
Assaoneu amb
sal i deixeu bullir uns 20/25 minuts, a foc alt.
Finalment retireu
l’arròs amb verdures i serviu a la mateixa paella.

Recepta típica de les illes Canàries:
Gelat amb “Bienmesabe”
INGREDIENTS:
-½ kg d'ametlles
- ¾ kg de sucre
-3 rovells d'ou
-½ litre d'aigua
-canyella mòlta
-llimona verda ratllada
-2 boles de gelat (sabor a escollir)
PREPARACIÓ:
Feu un almívar diluint el sucre en l'aigua calenta i afegiu-li les ametlles pelades i mòltes, la canyella i la ratlladura de llimona.
Poseu-ho a foc lent, remenant sense parar, fins que quedi ben espès i deixeu refredar.
Quan estigui fred hi afegiu els rovells batuts, sense deixar de remenar, i col·loqueu-los novament al foc fins que bulli. A
l'hora de servir, col·loqueu en un plat dues boles de gelat dels sabors
que vulgueu i regueu les boles amb el “bienmesabe” ja fred.

Peceta en Escabetx
INGREDIENT:
-1 ramet de verdures (api, julivert, llorer,
etc.)
-1 peceta noi
-1 llimona
-2 pastanagues
-2 tasses d'aigua
-1 ceba
-3 grans d'all
-1 tassa d'oli
-1 tassa de vinagre
-Sal, pebre en gra, farigola
PREPARACIÓ:
Bulliu la peceta amb el ramet de
verdures en aigua salada. Quan estigui cuit apagueu el foc i deixeu refredar
dins de l'aigua perquè no es faci fosc
Retireu i talleu en llesques fines
Col·loqueu en una font i cobriu amb escabetx preparat amb els ingredients restants, talleu les verdures en julianes i es cuineu en oli i vinagre, condimenteu amb sal, pebre en gra i farigola
Retireu i talleu en llesques fines
Col·loqueu en una font i cobriu amb escabetx preparat amb els ingredients restants, talleu les verdures en julianes i es cuineu en oli i vinagre, condimenteu amb sal, pebre en gra i farigola
Escamarlans amb salsa freda
INGREDIENTS:
-1 kg. d'escamarlans
-1 tassa de salsa maionesa
-2 enciams
-100 g de bolets en oli
-80 g
d'olives negres
-Sal i
aigua
PREPARACIÓ:
Renteu els escamarlans i els
bulliu en aigua amb molta sal durant uns
15 0 18 minuts. Després escorreu-los i peleu les cues.
Prepareu les fulles més blanques dels enciams, piqueu-les i ajunteu-les amb els bolets i el seu oli.
També hi heu de posar les olives.
Després uniu els escamarlans amb l'amanida i ho cobriu tot amb la salsa maionesa.
Prepareu les fulles més blanques dels enciams, piqueu-les i ajunteu-les amb els bolets i el seu oli.
També hi heu de posar les olives.
Després uniu els escamarlans amb l'amanida i ho cobriu tot amb la salsa maionesa.
Recepta de Salmó a la Mostassa
INGREDIENTS:
- Salmó fresc, un parell de rodanxes
- Mostassa ja preparada
- Mantega, 2 cullerades
- Pa ratllat
- Pebre negre i julivert
- Una llimona
PREPARACIÓ:
INGREDIENTS:
- Salmó fresc, un parell de rodanxes
- Mostassa ja preparada
- Mantega, 2 cullerades
- Pa ratllat
- Pebre negre i julivert
- Una llimona
PREPARACIÓ:
Podeu anar començant encenent el forn a 190 graus. D'aquesta manera anirà escalfant per quan ens calgui.
Saleu els filets de salmó, els col · loqueu en una font apta per a forns i els untes amb la crema que hem preparat. Fes pa ratllat per sobre del salmó i una mica de julivert ben picat.

Recepta
típica de València: Paella de marisc
INGREDIENTS:
- 250 gr de
gambes
- 1 calamar o 1 sípia
- 1 quilo de musclos
- 200 gr de cloïsses
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets
- Julivert
- 5 grans de pebre negre
- 2 o 3 grans d'all
- Sal
- Unes brines
de safrà
- 2 gots d'arròs rodó, bomba
- 5 gots d'aigua o de brou de marisc o peix
- Colorant alimentari
- Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ:
El primer que fareu és cuinar els
musclos, els netegeu raspant les barbes i tot el que tenen adherit a les
petxines.
Els poseu en una cassola tapada i
els traieu quan s'obrin, els traieu la closca i els reserveu.
A continuació, peleu les gambes,
deixeu algunes sense pelar, i talleu la sípia a trossos, les cloïsses les
renteu bé sota l'aixeta d'aigua freda, reserveu tot.
Poseu a la paella un raig d'oli
d'oliva verge extra i hi afegiu els pebrots tallats a trossos regulars.
Quan comencin a daurar-se incorporeu
una picada que heu de fer al morter amb els grans de pebre, la sal, els alls,
el julivert i els brins de safrà.
Més tard, barregeu i quan estigui
cuinat afegiu-hi els tomàquets ratllats, cuineu un parell de minuts i incorporeu
la sípia i les cloïsses.
Deixeu que es cuini tot fins que les
cloïsses s'obrin.
En aquest moment ja podeu afegir l'arròs.
Afegiu
els musclos sense la closca i les gambes pelades.
Aboqueu
l'aigua calenta o brou, una mica de colorant alimentari i barregeu.
Repartiu per la superfície
les gambes sense pelar, uns quants musclos amb la closca, uns escamarlans o el
que tingueu.
Quan
el brou arrenqui el bull, baixeu una mica el foc i deixeu cuinar uns 20 minuts.
I finalment, quan ha
passat aquest temps tapeu amb un drap i deixeu reposar uns 4 o 5 minuts.

Macarrons amb espinacs
INGREDIENTS:
-1 1/2 kg d'espinacs o bledes.
-macarrons
-80 gr de mantega
-60 gr de formatge ratllat per gratinar
-1 cullerada sopera de farina
INGREDIENTS:
-1 1/2 kg d'espinacs o bledes.
-macarrons
-80 gr de mantega
-60 gr de formatge ratllat per gratinar
-1 cullerada sopera de farina
- oli d'oliva
-1 got de llet
-1 got de llet
-aigua
-sal
PREPARACIÓ:
PREPARACIÓ:
Coieu
els macarrons
en abundant aigua amb sal, amb un rajolí
d'oli d'oliva i
els reserveu. Els escorreu en un colador, i quan
hagin perdut tota l'aigua de la cocció es barreja amb una mica de
formatge ratllat.
Els coieu a part els espinacs o les bledes, els escorreu molt bé i els ofegueu una mica amb mantega. I els reserveu.
Feu una beixamel clareta.
Els coieu a part els espinacs o les bledes, els escorreu molt bé i els ofegueu una mica amb mantega. I els reserveu.
Feu una beixamel clareta.
En
una font
de forn poseu primer els
espinacs o bledes
Després poseu els macarrons i barregeu una mica, amb els espinacs o amb les bledes.
Aboqueu la beixamel i poseu el formatge ratllat restant, ho posem al forn a 180 º C primer per baix i després per dalt fins que s'hagin daurat.
Després poseu els macarrons i barregeu una mica, amb els espinacs o amb les bledes.
Aboqueu la beixamel i poseu el formatge ratllat restant, ho posem al forn a 180 º C primer per baix i després per dalt fins que s'hagin daurat.
Recepta bulgara Banitsa ( pastís de formatge feta
)
INGREDIENTS
-1 kilo de farina de blat
-400 gr. de formatge feta
-4 ous
-500 gr. de iogurt
-1/2 cullerada de llevat
100 gr. de mantega
-Sal
PREPARACIÓ
Amb la farina, sal i agua feu una pasta consistent que no se pegui. Feu dos
boles allargades amb la massa i deixeu-la reposar una hora.
Passeu per el corró les boles fins
deixar-les de un grossor de 1 mil·límetre i un diàmetre de uns 30 cm. A les dos
bases les suqueu mantega desfeta; poseu en una de elles, barregeu de els ous,
el iogurt, el formatge esmicolat i el llevat; i l’altra base ens servirà de
base.
Cobriu i poseu en un recipient pla engrassat con mantega. Fornegeu-ho a una
temperatura mitja i, desprès, cobriu amb un drap perquè reposi i quedi suau.

tiramisú
INGREDIENTS:
-Cafè molt fort , ¼ litre
-Sucre , ¾ tassa de te
-Licor de cafè , ½ got
-Vainilles , 24
-Formatge filadelfia , mascarpone o doble crema , 350 gr .
-Crema de llet poc batuda , 200 gr
-Xocolata ratllat , 2 barretes
-Canyella , 1 cullerada
-un motlle de 24 o 26 de diàmetre desmuntable
PREPARACIÓ:
INGREDIENTS:
-Cafè molt fort , ¼ litre
-Sucre , ¾ tassa de te
-Licor de cafè , ½ got
-Vainilles , 24
-Formatge filadelfia , mascarpone o doble crema , 350 gr .
-Crema de llet poc batuda , 200 gr
-Xocolata ratllat , 2 barretes
-Canyella , 1 cullerada
-un motlle de 24 o 26 de diàmetre desmuntable
PREPARACIÓ:
Barregeu el cafè
calent amb el sucre remenant bé. Separeu el cafè en dues parts . Reserveu una d'elles
per agregar a la crema .Perfumeu l'altra amb licor. Barregeu molt bé el cafè
sense licor amb la crema de llet poc batuda , i el formatge mascarpone .Cobriu un motlle desmuntable de
24 o 26 cm . De diàmetre amb una capa de vainilles cuidant que no quedin espais lliures .
Banyeu amb el
cafè perfumat amb licor. Afegiu una capa de crema de mascarpone .Cobriu amb una
altra capa de vainilles .Banyeu amb el cafè amb licor .Col · loqueu a sobre la
resta de crema de mascarpone .Refredeu en geladera .En desemmotllar cobriu amb
crema de mascarpone als costats.
Escampeu per
sobre formant cercles alternats la xocolata i la canyella. És convenient fer-ho
d'un dia per l'altre.

Recepta: Quelys de
Mallorca
Els Quelys són unes galetes típiques de Mallorca.
INGREDIENTS:
-100ml d’aigua
-100ml d’olind’oliva
-15gr de llevat fresc premsat
-275gr de farina
-5gr de sal
PREPARACIÓ:
-En un bol poseu l’aigua amb el llevat i
ho barrejeu. A continuació hi afegiu l’oli la farina i sal. Comenceu a remenar
amb la cullera però després ja ho feu amb les mans. La massa ha de quedar
bastant oliosa.
-Feu una bola amb la massa i deixeu
tapat amb un drap durant una hora aproximadament, o fins que hagi duplicat el
volum.
-Sobre el taulell enfarinat, estireu la
massa amb un rodet. El gruix he de ser d’uns 5 o 6 mm aproximadament. Amb un
tallador de galetes talleu en cercles d’uns 4-5cm de diàmetre fins acabar tota
la massa.
-Poseu les Quelis a la safata del forn
sobre paper vegetal, i marqueu uns punts amb una forquilla o escuradents.
Deixeulos reposa durant una mitja hora aproximadament.
-S’escalfen el forn i es fornegen es
Quelis durant 15 minuts, amb calor a dalt i a baix.
-Es serveixen soles, amb sobrassada,
pernil, o fuet.
CEVICHE
INGREDIENTS:
-2 quilos de perca (o qualsevol peix blanc fresc i de
llom ample.
-2 cebes vermelles grans (tallades en ploma i molt
finament),
-1 tros de Kion / gingebre sencer i pelat (de la mida
d'un donat),
-2 ají llims (sense llavors picats finament. Reservar una
rodanxa),
- 2 cullerades de coriandre picat finament, 20-30
llimones peruans (si no hi ha llimona peruà alternar amb llimona groc i llimes,
7 grocs i 14 llimes), gel , sal, pebre.
PREPARACIÓ: Talleu les llimones per la
meitat i teniu-los preparats per esprémer. Talleu el peix en trossos d'1 i 1/2
cm. amb un bon ganivet per a peixos i afilat per no maltractar.
Col · loqueu en un bol de vidre juntament amb la
ceba. Renteu dues vegades en aigua molt freda i sense que maltracti. Fregueu la
superfície d'un bol de vidre amb el tros de gingebre (Kion) i la rodanxa de ají
llim sencer, per tot el bol on es va a preparar el cebiche. Deixeu dos trossos
al bol.
Afegiu el peix i la ceba. Afegiu gel, sis cubs
aproximadament passats per aigua perquè no s'enganxin al peix. Afegiu sal,
pebre i l'ají llim picat. Esprémeu les llimones amb la mà sobre la preparació
evitant que caiguin les llavors i exprimiu-los només fins a la meitat, amb
suavitat i la mà perquè no amargui.
Aneu removent i seguiu esprement. Això durarà
aproximadament de 2 a 5 minuts (dependrà de la llimona). Quan vegueu que el
peix comença a agafar color, proveu de gustos i rectifiqueu de sal si cal.
BACALAO
A LA MODA DA FEIRA
Ingredients:
- 2 trossos grans de bacallà
- 1 ceba
- ½ pebrot verd picat
- 200 grams de cigrons cuits
- 100g d'espinacs cuits
- 4 caps d'all
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
Preparació:
- Piqueu els caps d'all sense pelar amb la fulla d'un ganivetgran. Col·loqueu en una paella un bon raig d'oli i, quan estigui calent,tireu els alls.
- En una altra paella amb oli poseu la ceba ban picada i quan estigui mig cuita afegiu el pebrot. Espereu uns 5 minuts i afegieu les espinacs picades.Escalfeu bé. Retireu els alls i deixeu refredar l'oli.
- Quan estigui a una temperatura mitjana poseu les postes de bacallà i cuinar a foc baix sense deixar d'agitarla paella durant uns 15 minuts. Amb aquest procediment aconseguireu que el peix deixi anar els seus sucs i la salsa es lligui. En una altra paella fiqueu els cigrons.
- Quan s'hagin tret els trossos de bacallà de la paella batiu bé la salsa reusltant amb un batedor de filferro perquè quedi emulsionada.
- Munteu el plat com es veu a la foto, regeu amb la salsa i serviu-la immediatament.
BUNYOLS
DE VENT
INGREDIENTS:
-1/4
de llet.
-200g
de farina.
-140g
de mantequilla
-6
ous.
-Ralladura
de llimona.
-1
pols de sal.
-1
pols de sucre.
-1
o 2 sobres de Gaseosa.
PREPARACIÓ:
Posseu
la llet en una olla juntament amb la mantequilla. Afegiu una mica de
mantequilla i sucre.
En
el precís moment que arrenqui el bull tirem la farina i apaguem el
foc.
Afegiu
la ralladura de llimó (ens quedara una mica agrumollada) i seguiu
remenant fins que quedi tant fina possible. Deixe-ho arrofredar
durant uns 20 minuts, i veureu que costa bastant que la massa quedi
completament fina, però l'heu de continuar remenant.
Ompliu
d'oli una cassola o be una fregidora i amb una cullereta afegiu
petites proporcions de massa de bunyols i la tireu. Si l'oli està
ben calent i la massa ben estirada comproveu que els bunyols es giren
per si sols.
Cal
que posseu pocs cuada vegada per tal de que no s'enganxin i es puguin
girar sols sense cap impediment.
Finalment
espolseu-los amb sucre normal o sucre mòlt.
GALETES
FARCIDES DE NOUS
INGREDIENTS:
PER
A LES GALETES ( 30 galetes aprox . )
1
tassa de farina integral ( 150 grs )
¾
tassa de farina de blat ( 100 grs )
¾
tassa sucre bru ( 100 grs ) .
50 grs
. de nous mòltes
1/3
tassa d'oli vegetal
1 ou
1
cdta. extracte de vainilla
1
cdta. llevat en pols
¼
cdta . de sal
PER
AL FARCIT
50 grs
. de nous picades
25 grs
. de sucre morè
3 cdas
. de llet evaporada
PREPARACIÓ
Preescalfeu
el forn a 350 gr . C. Preparareu una safata de forn i col · locar
paper vegetal al fons .
Preparareu
el farciment , combinaneu les nous picades amb el sucre i la llet
evaporada . Reserveu .
En un
recipient barrejeu la farina de blat , la farina integral , la sal i
el llevat en pols .
En un
altre recipient gran, amb l'ajuda d'una batedora , combineu l'oli amb
el sucre . Afegiu l'ou i l'extracte de vainilla . Batiu-lo fins a
obtenir una barreja homogènia . Incorporeu les nous mòltes i
barrejeu-les. Finalment afegiu a poc a poc la barreja de farina (
arribarà un moment en què caldrà col · locar la barreja sobre un
taulell net i acabar de pastar-la a mà ) .
Amb la
massa formeu " boletes " i col · loqueu-les sobre la
safata de forn . Feu pressió sobre cada " boleta " amb el
dit petit per obrir un petit orifici ( es pot utilitzar una paleta de
cuina que tingui el mànec arrodonit ) . Amb l'ajuda d'una cullereta
petita donar forma a l'orifici . Ompliu cada galeta amb la barreja de
nous i llet evaporada . Enfornar per 10 min . o fins que comencin a
daurar . Retireu-les i deixeu-les refredar .
MANDONGUILLES
AMB SALSA DE TOMÀQUET
Ingredients:
-400
gr. Carn picada, vedella i porc.
-2
grans d'all.
-1
cullerada Mostassa.
-1
Ou.
-1/2
culleradeta Julivert.
-1/2
culleradeta Pebre vermell de la Vera.
-1/2
culleradeta Espècies de Carn.
-Sal.
-Pà
Ratllat.
-Farina.
-Tomàquet
Cistella-mini Fregit.
-1
got Vi Blanc.
-Oli
d'Oliva.
Com
fer Mandonguilles amb salsa de tomàquet pas a pas:
Trosseja
els 2 grans d'alls i posa'ls al costat de la carn picada. Afegeix
l'ou, la cullerada gran de mostassa i les espècies (pebre vermell,
julivert i carn).
Assaona
i afegeix pa # quantitat és fins que la barreja no s'enganxi a les
mans. Pasta bé i barreja tot bé, per donar la forma arrodonida amb
les mans.
Passa
les boles per farina i reserva per a fregir.
Quan
estiguin totes les boles fetes, fregeix a foc fort en abundant oli
fins que daurin.
Mentrestant,
en una altra cassola, s'escalfa a foc lent el tomàquet fregit i
afegeix el gotet de vi blanc.
Quan
les mandonguilles estiguin daurades passa aquestes al tomàquet
calent i deixa que s'acabin de fer per dins.
Per
acompanyar fregeix unes patates a daus. Serveix al teu gust i bon
profit.
RAVIOLI
DE CARD
Ingredients:
-Card
-Pasta
xinesa
-Farina
-Pernil
-All
-Pasta
trencada ( Hòsties de la cuinera per crestes )
-Ametlles
-Canela
-Xocolata
amarga
-Llet
-Llet
d'ametlla
Elaboració:
Comenceu
fent el plat tradicional Rioja del card . Fregiu en una paella l'all
, el pernil i l'ametlla picada . Un cop aconseguida el fregit ,
trobareu 3 cullerades de farina , alhora que remeneu amb la vareta
per evitar la formació de grumolls . Seguit , anireu afegint la llet
a poc a poc , sense para de batre amb la vareta , aconseguint una
fina beixamel . Reserveu.
Courem
la pasta xinesa amb la que farem el ravioli , en aigua bullint durant
3 minuts
Per a
l'oli d'ametlla , fregirem les ametlles amb oli de gira-sol fins a
aconseguir la seva torrat . Seguit les triturarem al robot , afegint
a poc a poc l'oli amb què les hem torrat , aconseguint així una
crema molt fina i amb un gran sabor
La
llet d'ametlla , no la elaborem , l'adquirim a qualsevol botiga
naturista
Per
finalitzar farem la base del punxa amb la pasta trencada, estirant
aquesta fins a deixar una capa molt fina . Després la tallarem en
cercles d'uns 8 cm de diàmetre . Col · locar a la part superior
d'una flamera les hòsties , deixant que el seu propi pes caigui
donant forma de plat profund . Posar al forn a 180 º durant 10
minuts .
Muntatge:
Omplim
els raviolis amb el card , tancant en forma de paquetet ( ravioli ) .
Col ·
locarem al plat de presentació la base del punxa i , a sobre, el
ravioli de card salsejat amb l'oli d'ametlles i amb la llet d'ametlla
. Per acabar donarem un toc dolç amb la xocolata i aromatizaremos
amb una branqueta de canyella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada